Velkommen til deg som er nysgjerrig på Slow Food Lofoten, en frivillig organisasjon som skal bidra til at matopplevelsene i regionen er på nivå med naturopplevelsene.

Slow Food® er en verdensomspennede organisasjon, der medlemmer og partnere samarbeider for å bevare smaksmangfold og legge til rette for unike, inspirerende matopplevelser. Slow Food Lofoten er lokallaget for deg som verdsetter unike smaker og lokale råvarer fra regionen og som vil bidra til å beskytte biologisk mangfold lokalt, regionalt og internasjonalt.

Sulten på Slow Food? Du finner informasjon om medlemskap her!

Nye bilder

Matkulturdagen 2009

Om en uke braker det løs med en matbegivenhet av de sjeldne:

Stiftelsen Norsk Matkultur inviterer 130 gjester til en serie engasjerte foredrag, workshop og paneldebatt. I én hel dag skal det dveles ved smaken av Norge – i nåtid, fortid og fremtid!

Velkommen til årsmøte!

Vi ønsker alle som er og har vært lokallagsmedlemmer hjertelig velkommen til Havets Helter tirsdag 30. juni kl 18:30. Degsorden finner du nedenfor – klikk på bildet for større versjon.

Har medlemskapet ditt utløpt, så er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å fornye kontingenten på stedet. Dette kan forøvrig også gjøres i forkant på flere måter – se her!

En spennende utvikling

Det helhetliget tankesettet rundt Slow Food brer om seg i Lofoten; innbyggerforeningen på Ballstad vedtok igår å igangsette forberedelser til en søknad om Citta Slow-status. Søknaden skal behandles på folkemøtet i oktober.

Fra lokallagets stiftelsesmøte ifjor, vet vi at det er mange driftige innbyggere på Ballstad og vi ønsker lykke til i forberedelsene.

Sjømatkurs under SMAK'09

Et tips for alle sjømatentusiaster som befinner seg sørpå kommende uke:

Norsk Sjømatsenter inviterer kokker og matinteresserte til sjømatdemonstrasjon og smaking førstkommende onsdag under messen SMAK’09 på Lillestrøm.

Netto Fisk

Fisk skinn og benfri! Jeg forstår ikke, at vi vil servere våre gjester fisk med skinn og ben.

Ta bort skinn og ben! Det er fileten som er maten, det beste er Godt nok for våre Gjester.

Torskemagesuppe

Våre gjester som besøker Nord-Norge må få et stadig ønske om å komme igjen. At vi har mat skatter som ikke kan glemmes!

Vi kan servere fersk fisk uten skinn og ben, som ikke er mer en 3 timer gammel! Det er fersk fisk som du ikke får andre steder.

Godt Nyttår!

Lukemakerjulegave

Langsomluke 24: Slow pakkepoesi!

Gi gaven sin egen bærehank!

Hvis mat er gaven

Langsomluke 22: Dagbok til en einerbærplukkerske

Tekst: Judith van Koesveld

Langsomluke 21: På Lofotjakt

Lofotpostei

Hvor mange Lofot-relaterte matprodukter kan jeg finne på 10 minutter i et av hovedstadens nyeste supermarkeder? Vel, ingen grunn for dere å sjekke det ut. Jeg tok med mobilkameraet i felten og fikk et bilde av stoda.

Slow Food Lofoten

Følges av 111 medlemmer.

Det medlemsstyrte lokallaget Slow Food Lofoten i samarbeider med partnere, produsenter og sponsorer med utvikling og gjennomføring av aktiviteter, kurs og smaksverksteder. Nøl ikke med å ta kontakt med vertene dersom du har en god ide, vil bidra eller ønsker medlemskap. Mer om sonen

Origo Slow Food Lofoten er en sone på Origo. Les mer